Kalibracijski laboratorij

Kalibracija volumetričnih naprav

Če potrebujete akreditirano metodo kalibracije pipet v skladu s standardom ISO 8655, preventivno vzdrževanje, popravila z uporabo originalnih nadomestnih delov ali le vmesno preverjanje, računajte na naše izkušnje, podprte s certifikati o izobraževanju.

 

Obrazec za prevzem pipet v popravilo/kalibracijo

Kalibracijski laboratorij Kemomed je akreditiran pri Slovenski akreditaciji, reg. št. LK-022 po SIST EN ISO/IEC 17025.

Zahteva SIST EN ISO/IEC 17025 (točka 5.10.4.3) je: Če je instrument za kalibracijo naravnan ali popravljen, je treba poročati o rezultatih pred naravnanjem oziroma popravilom in po njem, če so ti rezultati dostopni.

Zagotavljamo vam sledljivost kalibraciji, zato pred posegom v pipeto opravimo pred-kalibracijo oz. kalibracijo pred vzdrževanjem. Na področju kalibracije vam nudimo storitve, kot so npr.:

  • kalibracija pipet (elektronskih, mehanskih, nastavljivih, fiksnih, enojnih ali večkanalnih),

  • dispenzerjev,

  • biret oz. dispenzet in

  • servisiranje.

Kalibracija

Niz operacij za ugotavljanje povezave med vrednostmi, ki jih kaže instrument ali merilni sistem, oziroma vrednostmi, ki jih predstavlja opredmetena mera ali referenčni material, in pripadajočimi vrednostmi, realiziranimi z etaloni, pod določenimi pogoji.

Servisiranje

Na področju servisiranja pipet različnih proizvajalcev sodelujemo z mednarodno franšizo PipetteDoctor, ki nam poleg rezervnih delov zagotavlja tudi tehnično strokovno usposabljanje. Imamo zagotovljen servis in dobavo rezervnih delov za naslednje proizvajalce: Biohit, Brand, CAPP, Corning, Eppendorf, Thermo (Finnpipette), Gilson, Rainin, Socorex. Kadar je le mogoče, pipete prevzamemo in dostavimo osebno, le pokličite nas ali nam pošljite povpraševanje za kalibracijo ali servis pipet in z veseljem vam bomo pomagali. Zagotavljamo vam najkrajši odzivni čas od klica do izvedbe.

Vzdrževanje

Ob vsaki kalibraciji pipete opravimo tudi vzdrževanje le-te. Dezinfekcija in čiščenje zunanjih in notranjih delov pipete, mazanje, menjava filtrov in tesnil.

Certifikat

Za vaša vprašanja in podrobnejše informacije nas kontaktirajte:

Vodja zagotavljanja kakovosti in kalibracijskega laboratorija:

Urša Medved: u.medved(at)kemomed.si

Namestnika vodje in laboranta:

Tea Vidic: laboratorij(at)kemomed.si

Rok Sinobad: r.sinobad(at)kemomed.si

Laborantka:

Breda Arhar: laboratorij(at)kemomed.si

Sandra Zajkoska: laboratorij(at)kemomed.si

 

Potrebujete nasvet
strokovnjaka ?
Izpolnite vprašanje
Izpolnite ime
Izpolnite kontakt